Geslaagde OVS dag op 20 juni 2017

Geplaatst op 21-06-2017

Op 20 juni 2017 meldden zich maar liefst 65 OVS-leden, aan de ingang van de Jumbo in Someren, voor de jaarlijkse OVS-dag. Harrie en Marjan Welten verwelkomden ieder lid met een Jumbo-tas gevuld met proviand voor onderweg. Iets na half negen vertrokken wij, in de oranje harmonicabus van TwinTours, naar het (regionaal) distributiecentrum van de Jumbo in Veghel.

Daar aangekomen werden we verwelkomd met een kop koffie en iets lekkers uit het rijke Jumbo-assortiment. 61 Jumbo-fans (Harrie, Marjan, hun dochter en schoonzoon, zijn immers al geruime tijd Jumbo-fan) toevoegen aan de rijke schare fans, vormde voor Jumbo de uitdaging van ons bezoek. In een presentatie werd kort ingegaan op het distributiecentrum (DC) in Veghel, de daaromheen liggende gebouwen van Jumbo en de overige distributiecentra in Nederland. Duizelingwekkende getallen passeerde de revue. Die mochten we weer vergeten, maar wat we niet mogen vergeten zijn Jumbo’s 7 Zekerheden. Voor degenen die ze onverhoopt, in de hitte van de dag, zijn vergeten, surf even naar www.jumbo.com.

Dagelijks de winkels van Jumbo op tijd beleveren, vormt uiteraard een stevige uitdaging. Binnen Jumbo wordt ondernemerschap gepromoot en legt men de lat hoog. Om deze vervolgens nog hoger te leggen, wanneer de doelen zijn bereikt. Tijdens de rondleiding door diverse afdelingen van het DC, werd de enorme omvang van dit complex zichtbaar. Mooi om eens met eigen ogen te zien wat er zich achter de muren van Jumbo Veghel, waarvan velen van ons tot voor kort alleen de buiten kant zagen, afspeelt. Onze gids gaf inzicht in de dagelijkse werkzaamheden binnen het DC en ook in de technische toepassingen om de werkzaamheden, van bijvoorbeeld orderpikkers, minder belastend te maken. Buiten de het enorme assortiment aan artikelen dat voorbij kwam, besteedt Jumbo ook aandacht aan recycling van karton , papier en plastic. Daarvoor werd in de presentatie kort het enorme aantal zonnepanelen op de daken van de Jumbo-gebouwen genoemd, waarmee dit bedrijf ook haar bijdrage levert aan een betere leefomgeving.

Onder de indruk namen we, met overhandiging van een flesje wijn aan de Jumbo-medewerkers die zo vriendelijk waren ons rond te leiden door het DC, afscheid, om onze weg te vervolgen naar de Jumbo Foodmarkt Veghel. Daar aangekomen werden we kort verwelkomd. De Foodmarkt biedt voor Jumbo een mogelijkheid om nieuwe concepten uit te proberen, om de succesvolle versies vervolgens uit te rollen over de diverse Jumbo filialen. Gelegen in de schaduw van het hoofdkantoor, zijn de lijnen uiteraard lekker kort. Bewust werd het welkom kort gehouden, om ons voldoende tijd te gunnen de Foodmarkt met eigen ogen te bekijken.

Binnenkomend valt het oog bijna onmiddellijk op de “sushi-bar”. De uitermate vriendelijke, en volgens eigen zeggen uit het goede deel van Helmond afkomstige, medewerkster was druk in de weer met de bereiding van sushi. Met behulp van de nodige “keuken” apparatuur ging dit haar bijzonder goed af. Ze was zelfs zo vriendelijk ons te laten proeven van haar “kook”kunsten. HEERLIJK! De hoek om kwamen we, bij de visafdeling, weer een bijzonder aardige medewerkster tegen. Op onze vraag of ze nog op andere afdeling binnen de Foodmarkt werkte, antwoordde ze ontkennend met de legendarische woorden: “Ik kan alleen hier werken, want ik ben een echt viswijf….” Kijk, dit zijn nou de momenten die zo’n OVS-dag onvergetelijk maken.

Tijdens ons bezoek aan de zeer fraaie Foodmarkt spraken we kort met de manager. Hij gaf aan dat er zeer trouwe klanten zijn die dagelijks gebruikmaken van het ontbijt, de lunch en het avondeten binnen de Foodmarkt. Gedurende het voetbalseizoen is het tussen 18:00 en 19:00 spitsuur, waarin met name mannen de inwendige mens versterken alvorens de Eredivisiewedstrijden tot zich te nemen. Met de rijk gevulde sushi-vitrine helder in gedachten, is de kans groot dat wij hier nog eens terugkeren voor een uitgebreide lunch.

Na drie kwartier verlieten we de Foodmarkt voor onze laatste stop: de Jumbohal. Hier volgde een uitstekende lunch, de afsluiting van ons bezoek aan Jumbo Veghel. Met een voldaan gevoel konden wij onze reis naar Den Bosch aanvaarden, waar we alsnog de boot in gingen. Gelukkig voor een rondvaart over de Binnendieze. Onze schipper, een welbespraakte dame van respectabele leeftijd, bleek oorspronkelijk uit Rotterdam te komen. Dit sterkte ons vertrouwen in een behouden vaart over de Binnendieze, wat in lang vervlogen tijden een open riool bleek te zijn geweest. Gelukkig wordt er, heden ten dage, niets meer van menselijke behoeften geloosd, wat zo’n rondvaart toch een stuk aangenamer maakt. Onze schipper wist boeiend te vertellen en nodigde ons uit nog eens terug te komen voor een rondvaart, in kleinere boten, door het ……HELLEGAT!

Om enigszins te bekomen van deze vaart, maar nog meer van de, onmogelijk te weigeren, uitnodiging in het Hellegat, streken wij neer op het terras van café Zomers & Zomers. Daar werden we verwend met de typische Bossche traktatie: de Bossche Bol. Helaas een mini-versie deze keer, om nog wat ruimte over te laten voor het afsluitende walking-diner.

Net voor onze laatste stop in Someren, bedankte Harrie ons voor ons bezoek aan Jumbo Veghel. Wij willen vooral Harrie en Marjan enorm danken voor het regelen van ons, zeer interessante en aangename, bezoek aan Jumbo Veghel, zelfs compleet verzorgd met de nodige proviand voor onderweg.

Het aangename terras van Gasterij Krabbendam vormde een idyllische locatie om deze OVS-dag af te sluiten. Nadat Willie van Mierlo Harrie en Marjan heeft bedankt met een fles wijn en bos bloemen, kwamen de heerlijkste gerechten uit de keuken van Jan-Chris, geserveerd door Monique en haar medewerkers. Het was echt genieten en wij danken Jan-Chris en Monique voor hun gastvrijheid. Met een verrukkelijke Aardbeien Romanoff, als dessert, mochten we weer een onvergetelijke OVS-dag afsluiten. En wie deed het licht uit? Tja, dat blijft voor altijd een vraag…..

Verslag en foto’s: Joost van den Einden
klik hier voor meer foto’s

Ondernemers Vereniging Someren

De OVS is een vereniging vóór en dóór ondernemers, waarin ruim 200 Somerense ondernemers een klankbord hebben naar elkaar, maar ook naar bijvoorbeeld overheidsinstanties en andere instellingen die een ondernemer regelmatig op zijn/haar pad tegenkomt.

Meer over de OVS