Verslag bedrijfsbezoek Identipack op 13 september 2017

Geplaatst op 05-10-2017

Op woensdag 13 september melden zo’n 60 enthousiastelingen zich in de kantine van Identipack. Na het consumeren van een lekkere kop koffie en heerlijk gebak, neemt Peter het woord om ons van harte welkom te heten in zijn bedrijf, of eigenlijk bedrijven. Behalve Identipack, behoren ook Dispolab en Chromdis tot de bedrijven van Peter.

Peter neemt ons mee en vertelt over de historie van zijn bedrijf. Mooi om te zien hoe Peter er door de jaren heen in is geslaagd om het bedrijf steeds te laten groeien. Na een inspirerende introductie, dachten we ons te kunnen opmaken voor het uitgebreide (ondernemers)verhaal van Peter. Hij besluit echter om dit over te laten aan het nieuwe elan.

Na de introductie werden de aanwezigen opgedeeld in 5 groepen en konden we ons opmaken voor een royale rondleiding. Met zo’n 12.000m2 bedrijfsruimte kun je gerust van royaal spreken. Mooi om ook het enthousiasme te proeven bij de medewerkers van Peter, die ons begeleidden tijdens de rondleiding.

Na een rondleiding door het magazijn, mochten we een kijkje nemen in het hart van het bedrijf. Mooi om te zien hoe de techniek hier een centrale rol inneemt. Het productieproces is grotendeels geautomatiseerd en interessant daarbij om de nauwkeurigheid van de machines op te merken. Het blijft bijzonder om te zien hoe de techniek door de jaren is verbeterd en in staat is om het menselijke aandeel in dergelijke processen te minimaliseren.

De rondleiding eindigde waar we begonnen, in de kantine. Onder het genot van een borrel sloten wij dit buitengewoon interessante bedrijfsbezoek af. Peter en de medewerkers, wij zijn jullie dankbaar voor de energie die jullie hebben gestopt in dit bezoek.

Verslag: Hafid el Boughlali
klik hier voor de foto’s

Ondernemers Vereniging Someren

De OVS is een vereniging vóór en dóór ondernemers, waarin ruim 200 Somerense ondernemers een klankbord hebben naar elkaar, maar ook naar bijvoorbeeld overheidsinstanties en andere instellingen die een ondernemer regelmatig op zijn/haar pad tegenkomt.

Meer over de OVS