ondernemerscafé 25 oktober 2017

Geplaatst op 05-11-2017

Ondernemerscafé in het teken van zichtbaarheid

Hoe blijf je als ondernemer/onderneming in beeld? Deze vraag stond centraal in het ondernemerscafé van 25 oktober j.l.. Met 6 verschillende experts wisselden we van gedachten over het belang van zichtbaarheid. Wat blijkt? De mogelijkheden zijn zeer divers. Zichtbaarheid kan op verschillende manieren worden ingevuld. Website, social media, drukwerk  en krant zijn bekende manieren om je als bedrijf te presenteren. Maar wat is nou hét medium om dit te doen? Volgens onze experts kan er niet gesproken worden van hét medium. Van belang hierbij is dat dit te allen tijde maatwerk blijft. Het is vooral goed na te gaan wat relevant is. Voor sommige ondernemingen is social media een belangrijk kanaal om zich te presenteren. Anderen kiezen juist voor  (persoonlijk) drukwerk en tot slot behoort een combinatie tot de mogelijkheden.

Niet alleen de vorm (medium) is van belang bij zichtbaarheid. Om je doelgroep goed te bereiken, is het van belang aandacht te hebben voor een aantal aspecten. Voor de herkenbaarheid is het bijvoorbeeld goed om een logo te hebben. Voor de logokeuze hebben we aantal goede tips mee gekregen. Zo moet het logo onderscheidend zijn, opvallend en goed toepasbaar. Zorg daarnaast ook voor een goede kleur én heb aandacht voor een duidelijke illustratie. Met dit laatste wordt bedoeld; dat mensen bij het zien van de illustratie direct de link kunnen leggen met je bedrijf. Het ‘Bol.com mannetje’ werd hierbij als een goed voorbeeld genoemd.

In het huidige digitale tijdperk, kiezen veel ondernemers voor internet als medium om zich te presenteren. Een eigen website is vandaag de dag niet weg te denken. Wel is het volgens onze experts van belang dat deze actueel is. Zorg daarnaast dat deze technisch up-to-date blijft en heb daarbij aandacht voor de juiste snelheid. Voor onze retailers is het daarnaast relevant om een goede webshop te hebben. Ook hier geldt dat de webshop actueel moet zijn, overzichtelijk en toegankelijk voor jouw doelgroep.

Verslag: Hafid el Boughlali
Foto: OVS|Peggy Meeuws-Joost van den Einden
Voor meer foto’s zie fotogalerij.

Ondernemers Vereniging Someren

De OVS is een vereniging vóór en dóór ondernemers, waarin ruim 200 Somerense ondernemers een klankbord hebben naar elkaar, maar ook naar bijvoorbeeld overheidsinstanties en andere instellingen die een ondernemer regelmatig op zijn/haar pad tegenkomt.

Meer over de OVS