Inspirerend en gezellig bedrijfsbezoek – dinsdag 18 september

Geplaatst op 19-09-2018

Op dinsdag 18 september stond het volgende bedrijfsbezoek alweer op de planning. Dit keer zouden we een bezoek brengen aan Constructie- en Lasbedrijf W. Martens B.V. Een mooi bedrijf, dat sinds 2 jaar gevestigd is in onze gemeente.

Om 19 uur stroomden de eerste bezoekers het bedrijf binnen. Na een kop koffie en heerlijk chocolaatje, nam Willie van Mierlo het woord en introduceerde Wim bij het aanwezige publiek. Wim behoefde geen uitgebreide introductie, aangezien hij met zijn opvallende, maar bovenal humoristische ondernemersstijl, goed bekend is bij de meeste aanwezigen.

Vervolgens nam Wim het woord. Dit deed hij geheel op eigen wijze. Geen flitsende PowerPointpresentatie, beamer of een plek achter een spreekgestoelte. Gewoon lekker simpel. Uit zijn verhaal zou later blijken dat dit de belangrijkste drijver is achter zijn (bedrijfs)filosofie. Als ondersteuning had Wim enkel een paar (overigens hele grote A3 vellen) spiekbriefjes.

Wim is nu ruim 25 jaar actief in de metaalindustrie. Daarvoor hebben ze jarenlang een kippenbedrijf gehad, een bedrijf aan huis. Vanuit zijn interesse, besloot Wim later ook werkzaamheden bij te gaan doen op het gebied van las en constructies. Het bedrijf groeide door de jaren heen erg sterk. Wim besloot hierdoor om zich op dit terrein verder te focussen. De ruimte (aan huis) was echter niet voldoende om de groei te kunnen voortzetten. Hierop besloot Wim uit te kijken naar een nieuwe locatie. In 2016 was de gewenste locatie dan eindelijk gevonden en week Wim uit naar Someren.

De huidige bedrijfslocatie beslaat zo’n 6000 meter. Tijdens de rondleiding bleek dat, ondanks deze ruime omvang, de meters goed worden benut. Volgens Wim houdt de groei steeds aan en is hij daarom maar al te blij met zijn keuze om deze locatie in 2016 aan te kopen.

Inmiddels is het bedrijf ook qua omvang gegroeid. Wim heeft 20 vaste mensen in dienst en daarnaast 8 (jonge én enthousiaste) krachten met een nul uren contract. Mooi hierbij om te zien, is dat 16 vaste krachten door Wim zijn opgeleid. Wim vertelt dat ze nu zo’n 150 vaste klanten hebben, die in diverse sectoren actief zijn. Of het nu gaat om interieurbouwers, gevel of bouwondernemingen, ze zijn in staat om een brede groep klanten te bedienen.

Wat verklaart nu het succes van Wim? Een vraag die veel bezoekers bezighield tijdens zijn verhaal. Hij heeft geen website, facebook of andere social-mediakanalen, maar slaagt er toch nog steeds in om te groeien. Je kunt geruststellen, zeker gezien het huidige digitale tijdperk, dat dit een bijzondere prestatie is. De verklaring van Wim hiervoor laat zich raden. Ondernemen moet je simpel houden. Probeer gewoon goed je werk te doen en zorg ervoor dat je klanten tevreden zijn. Naar eigen zeggen komen klanten dan van zelf.

Uit het verhaal van Wim volgt dat plezier eveneens een belangrijke randvoorwaarde is voor het succes van het bedrijf. Het personeel gaat goed met elkaar om en heeft onderling veel plezier. Wim stelt daarbij dat het belangrijk is om een cultuur te creëren, waarbij iedereen duidelijk is naar elkaar. Belangrijk hierbij is om goede afspraken te maken en elkaar hierop aan te spreken. Zorg voor een open cultuur en vooral, niet te veel vergaderen. Volgens Wim heb je aan twee overleggen per jaar meer dan genoeg.

Al met al kijken we terug op een inspirerende, maar bovenal gezellige bedrijfsbezoek, die uiteraard op een passende manier werd afgesloten. Dank Wim voor je verhaal en gastvrijheid.

Kijk voor meer foto’s in de fotogalerij

Verslag: Hafid el Boughlali
Foto’s: Gerrit Verhees

Ondernemers Vereniging Someren

De OVS is een vereniging vóór en dóór ondernemers, waarin ruim 200 Somerense ondernemers een klankbord hebben naar elkaar, maar ook naar bijvoorbeeld overheidsinstanties en andere instellingen die een ondernemer regelmatig op zijn/haar pad tegenkomt.

Meer over de OVS