Onweerstaanbaar Someren organiseert kennismiddag voor agrarische ondernemers

Geplaatst op 31-01-2019

Op dinsdag 12 februari organiseert Onweerstaanbaar Someren  een praktijkkennisdag voor agrarische ondernemers. Hevige piekbuien en langdurige droge en warme periodes. De laatste jaren is ook de landbouw rond Someren geconfronteerd met zulke klimaatuitdagingen. Dit heeft agrariërs  waarschijnlijk voor keuzes gesteld en nieuwe vragen naar voren gebracht:

  • Hoeveel water kan er in de bodem?
  • Hoe houden we meer water vast of raken we het op tijd kwijt?
  • Wat is het effect van bemesting op het organische stof en bodemleven in de bodem?
  • Kan ik mijn grond anders bewerken en met welk effect?
  • Zijn andere gewassen of rassen beter bestand tegen droogte?
  • Hoe zit het met groenbemester?

Allerlei vragen die individueel moeilijk te beantwoorden zijn, maar waarvan wel kennis, voorbeelden en ervaringen voor handen zijn.

PRAKTIJKKENNISDAG 

De gemeente Someren, de waterschappen Aa en Maas en De Dommel, ZLTO-Someren en ZLTO-Asten willen de landbouwsector actief betrekken in ‘Onweerstaanbaar Someren’. Daarom wordt er op 12 februari van 12.30u tot 17.00u, in cultuurcentrum ‘De Ruchte’ (Laan ten Roode 71, Someren) een praktijkgerichte middag georganiseerd met aansluitend een subsidiemarkt gericht op landschap en water.

Met deze praktijkkennisdag brengen we de juiste mensen samen om uw vragen te bespreken, en afwegingen te onderbouwen. Hiermee kunt u uw bedrijf beter wapenen tegen de extremen. Samen maken we Someren klimaatbestendiger.

Kijk hier voor meer informatie en aanmelden.

Ondernemers Vereniging Someren

De OVS is een vereniging vóór en dóór ondernemers, waarin ruim 200 Somerense ondernemers een klankbord hebben naar elkaar, maar ook naar bijvoorbeeld overheidsinstanties en andere instellingen die een ondernemer regelmatig op zijn/haar pad tegenkomt.

Meer over de OVS