Nomineer Hier!

OVS Nieuwjaarsborrel 2019

Geplaatst op 10-01-2019

Onder grote belangstelling, hebben we op woensdag 9 januari samen geproost op het nieuwe jaar. Mooi om de grote opkomst te zien. Dit toont de betrokkenheid en interesse onder onze leden. Onder het genot van een hapje en drankje blikten we terug op een geweldig 2018.

Moniek trapte als voorzitter van de OVS af met haar terugblik. Ze heeft stilgestaan bij een aantal ontwikkelingen, dat impact had op ondernemend Someren. Zo was er de intrede van de nieuwe Privacy wetgeving, die voor vrijwel iedere ondernemer gevolgen heeft. Hetzelfde geldt voor de klimaatimpact. De zomer werd gekenmerkt door een hoge mate van droogte. Die heeft zo zijn gevolgen gehad voor de verschillende sectoren. Overall was 2018, economisch gezien, een prima jaar voor de ondernemers.

Moniek gaat in haar terugblik ook in op de mooie resultaten die de OVS heeft bereikt. Hierbij benadrukt ze het belang van samenwerken.
We trapten af met de verkiezingsavond, waarbij alle lijsttrekkers de gelegenheid hebben gekregen om hun partijprogramma onder de aandacht te brengen. Het werd een mooie en energieke avond, waarbij de lijsstrekkers (gelukkig maar) een gedeelde visie hadden op het versterken van ondernemerschap in de gemeente.

Na de verkiezingen, volgde de installatie van een nieuw (gemeente) bestuur. Voor het OVS bestuur een mooie gelegenheid om in gesprek te treden met deze belangrijke partner. Moniek geeft eerlijk toe dat ze aanvankelijk sceptisch was over de actiegerichtheid van de gemeente, gezien de ervaringen in het verleden. De voortvarendheid waarmee de gemeente echter aan de slag ging, heeft het OVS bestuur erg verrast. Ter illustratie noemt Moniek een aantal onderwerpen; plan van aanpak voor het winkelgebied, komst van een nieuw centrummanagement en de aanpak van de knelpunten op het bedrijventerrein. Al met al resultaten die zeker bevredigend zijn en waar in 2019 verder op zal worden voortgeborduurd.

Moniek gaat ook in op een aantal successen binnen de OVS. Zo was de Eindejaarsactie wederom een groot succes te noemen. De prijzenpot heeft een record bereikt, evenals het aantal sponsoren. Een dankwoord voor de sponsoren is hier daarom ook op zijn plaats. Ook gaat de dank uit naar de alle betrokkenen van deze mooie actie. Moniek spreekt haar waardering verder uit voor de overige werkgroepen binnen de OVS.

Tot slot blikt Moniek vooruit op 2019. Dit jaar zal onder meer in het teken staan van de Ondernemer van het jaar. Voor het eerst is een werkgroep hiervoor gevormd en die reeds enthousiast aan de slag is gegaan met de eerste voorbereidingen.

Vervolgens naam burgemeester Blok het woord over van Moniek. Ook zij kijkt met een tevreden gevoel op het 2018 en staat eveneens stil bij de resultaten die geboekt zijn.

Bekijk de foto’s van deze gezellige avond in het fotoalbum
Foto’s: SIRIS | Eric Driessen

Ondernemers Vereniging Someren

De OVS is een vereniging vóór en dóór ondernemers, waarin ruim 200 Somerense ondernemers een klankbord hebben naar elkaar, maar ook naar bijvoorbeeld overheidsinstanties en andere instellingen die een ondernemer regelmatig op zijn/haar pad tegenkomt.

Meer over de OVS