Ondernemerscafé op 17 april met als thema: Aanpak ondermijndend criminaliteit; ook een zaak van ondernemers!

Geplaatst op 12-03-2019

Aanpak ondermijnende criminaliteit: ook een zaak van ondernemers!

Je verwacht het misschien niet, maar ondermijnende criminaliteit komt ook in jouw omgeving voor. Het kan zijn dat je bewust of onbewust wel eens het gevoel hebt gehad dat er iets niet klopt in een pand. Een onderneming of een winkel waar mensen maar heel kort binnen zijn of waar alleen maar vreemde types komen die rijden in dure auto’s. Een restaurant zonder klanten. Een woonhuis of winkelpand dat wordt verhuurd en waarvan niet duidelijk is wat er nou precies gebeurt. Je voorgevoel of vermoeden kan kloppen. Het kunnen namelijk allemaal signalen zijn van ondermijnende criminaliteit.

Wat is ‘ondermijnende criminaliteit” nu precies? Wat zien we in Someren en in de omgeving? Hoe herkennen we de signalen en hoe pakken we dit aan? Hoe kwetsbaar ben je als ondernemer en wat kun je zelf doen?

Uitnodiging bijeenkomst
In een themabijeenkomst over ondermijnende criminaliteit krijg je antwoord op deze vragen. We nodigen je uit op woensdag 17 april 2019 vanaf 20.00 uur bij De Platte Vonder, Nieuwendijk 10/14 te Someren Eind.
We organiseren deze bijeenkomst in samenwerking met de gemeente Someren. Naast leden van het college van burgemeester en wethouders zullen Peter Knoops en Mustafa Celik aanwezig zijn.
Peter Knoops ken je wellicht als projectleider van het Peelland Interventie Team (PIT). Per 1 februari 2019 is hij benoemd tot programmaleider Aanpak ondermijnende criminaliteit Peelland. Mustafa Celik is operationeel expert Gebiedsgebonden Politie voor de gemeenten Asten en Someren.

Programma:
20.00 uur    Ontvangst met koffie/thee
20.30 uur    Start en welkomstwoord door Marcel Looijmans
20.40 uur    Informatie en praktijkvoorbeelden van:
– Gemeente Someren
– Peelland Interventie Team (PIT)
– Politie Oost-Brabant, team Peelland
21.30 uur     Ruimte voor dialoog
22.00 uur    Informele netwerkborrel

Aanmelden kan hier

Ondernemers Vereniging Someren

De OVS is een vereniging vóór en dóór ondernemers, waarin ruim 200 Somerense ondernemers een klankbord hebben naar elkaar, maar ook naar bijvoorbeeld overheidsinstanties en andere instellingen die een ondernemer regelmatig op zijn/haar pad tegenkomt.

Meer over de OVS