OVS dag – vrijdag 14 juni 2019

Geplaatst op 19-06-2019

Op vrijdag 14 juni, tijdens de jaarlijkse OVS dag, waren we te gast in Limburg.

Bij Adams Music Centre in Ittervoort worden we bij binnenkomst, volgens goed Limburg gebruik, getrakteerd op een flinke punt vlaai. Onze gastheer voor vandaag is Ton Ronckers. Hij was destijds, bij de oprichting in 1971, de eerste werknemer die bij Adams in dienst trad. Daarnaast bespeelt hij, net als veel van zijn 120 collega’s, met veel plezier een muziekinstrument. Erg enthousiast en met gepaste trots, neemt hij ons mee achter de schermen bij dit prachtige, wereldwijd opererende, bedrijf.

Adams begon destijds met de reparatie van blaasinstrumenten en dat doen ze nog altijd. Op de betreffende afdeling worden diverse instrumenten met grote nauwkeurigheid onderhouden, om vervolgens weer als nieuw terug te keren bij de eigenaar. In 2002 begon Adams met de productie van blaasinstrumenten. Uitgebreid staat Ton stil bij het productieproces, terwijl hij ons rondleidt door de diverse productieafdelingen. Langzaam wordt de indrukwekkende omvang van dit bedrijf zichtbaar. Hoewel binnen dit bedrijf enkele werkzaamheden zijn gerobotiseerd, worden de muziekinstrumenten grotendeels handmatig vervaardigd door vakmensen die, tegenwoordig, intern worden opgeleid.

Bij de oprichting begon Adams, op kleine schaal, met het bouwen van pauken. Inmiddels is deze activiteit uitgegroeid tot een imposante productie van een breed assortiment aan slagwerk. Onder andere hun pauken genieten inmiddels wereldfaam en op de distributieafdeling blijkt dat deze, samen met diverse andere muziekinstrumenten, hun weg vinden naar alle winstreken. Adams mag veel topmuzikanten tot haar klantenkring rekenen. Met velen van hen werkt men intensief samen, om tot een nog hogere kwaliteit te komen. Naast een indrukwekkende showroom beschikt Adams over aparte ruimtes waar klanten, in alle rust, diverse instrumenten kunnen bespelen om, uiteindelijk, tot de beste keuze te komen.

Onder de indruk, namen we afscheid van Ton en bedankte hem voor de uitgebreide rondleiding. Uiteraard lieten we hem niet met lege handen achter. Een bos bloemen werd vergezeld door een Peelneutje. Immers: “Zonder drank, geen klank”.

Aangekomen in Thorn, staken we gelijk van wal. De lunch genoten we aan boord van een rondvaartboot over de Maas. Gezien het prachtige weer, was het na de lunch goed toeven op het bovendek. Terug aanbeland in Thorn, lonkten de diverse terrassen. Liefhebbers konden ook een bezoek brengen aan de, imposante, Abdijkerk.

Deze, als parochiekerk in gebruik zijnde, abdijkerk kent een lange en rijke geschiedenis. Begon ooit als onderdeel van een klooster dat uitgroeide tot een stift, een ‘toevluchtsoord’ voor hoog-adellijke dames. Deze dames zijn inmiddels vertrokken onder achterlating van diverse kunstschatten. Een van de meest lugubere voorbeelden is een schilderij getiteld “De marteldood van de Heilige Lucia”. Staande op de brandstapel wordt het mes haar niet op de keel gezet, maar wordt haar keel met een zwaard doorboord. Gelukkig konden we even bij te komen op een van de zonnige terrassen van Thorn.

Bij terugkeer in Someren is het goed toeven bij Gasterij Krabbendam, waar we door Monique, Jan-Chris en hun medewerkers in de watten worden gelegd. Een prima afsluiting van een gezellige, zonovergoten, OVS dag.

Bekijk hier alle foto’s.

Verslag: Joost van den Einden
Foto’s: Wanda van Houts

Ondernemers Vereniging Someren

De OVS is een vereniging vóór en dóór ondernemers, waarin ruim 200 Somerense ondernemers een klankbord hebben naar elkaar, maar ook naar bijvoorbeeld overheidsinstanties en andere instellingen die een ondernemer regelmatig op zijn/haar pad tegenkomt.

Meer over de OVS