Bedrijfsbezoek aan Kerasom Groep Someren

Geplaatst op 13-09-2019

Op woensdag 11 september waren we te gast bij Kerasom Groep Someren.

Vele OVS-leden kwamen vanavond af op de imposante showroom van Loomans, waar ze werden verwelkomd door Johan Loomans en Robert Hurkmans. Hier heeft men een warme, huiselijke, sfeer weten te creëren. Opvallend detail is de prachtige neon verlichting in het midden van de showroom. Uiteraard worden hier de klanten van Loomans geholpen. Klanten van omringende tegelzettersbedrijven (zonder showroom) en mensen die een (project)woning kopen bij een, met Loomans samenwerkende, aannemer, kunnen hier echter ook terecht. Binnen het tegelzettersbedrijf wordt hoog ingezet op vakmanschap. Om dit te onderstrepen staan drie banners met daarop drie jonge, prijswinnende, medewerkers prominent opgesteld in de showroom (Daan Hooglugt, Goud NK Skills 2019 en deelnemer worldskills Kazan 2019, Toon Hesius, Goud NK Skills 2018 en deelnemer euroskills Budapest 2018 en Remco Kuijpers Brons NK Skills 2016).

Na de ontvangst namen Johan en Robert ons mee naar het enorme magazijn van Kerasom groothandel in tegels. Onderweg stond Johan nog even stil bij het fraaie hoofdkantoor. Dit is als een soort bouwpakket uit, in China op maat gezaagde, natuurstenen elementen opgetrokken. Aan de voorgevel van het magazijn is moeilijk te zien dat hierachter een enorme opslagruimte schuilgaat. Naast opslag wordt hier o.a. ook natuursteen op maat gezaagd. De tegels uit de showroom liggen hier op voorraad. Daarnaast heeft men nog een (iets kleiner) magazijn in Panningen dat functioneert als een soort buffer voor Someren. Op het dak van het magazijn zijn zonnepanelen aangebracht, die genoeg stroom opleveren om 150 huishoudens in hun elektriciteitsbehoefte te voorzien.

In het hoofdkantoor werd, middels een korte film, nader ingegaan op andere activiteiten binnen de Kerasom Group. Keraproject B.V. Tegels & Concepten adviseert, inspireert en ontzorgt architecten, projectontwikkelaars en opdrachtgevers van projecten in de utiliteitsbouw (winkelcentra, wellness-faciliteiten, hotels, overheidsgebouwen en zorginstellingen). Jan & Jan Asian Opportunities helpt ondernemers hun ideeën om te zetten in nieuwe producten of hun bestaande producten verder te verbeteren. Ze kunnen daarbij terugvallen op een breed netwerk aan producenten in China. Ze zijn thuis in China, waardoor ze ondernemers, die voor het eerst daar zaken willen doen, met betrouwbare partners in contact kunnen brengen.

Onder de indruk van deze veelzijdige ondernemers, keerden we terug naar de showroom voor een gezellige borrel. Uiteraard waren Gerrit en Willie, namens de OVS, niet met lege handen gekomen. Als dank voor de gastvrije ontvangt overhandigden ze een aardigheidje aan Frans, Johan, Johan Sr. (namens zijn zoon Jan) en Robert. Na de bedrijfsoverdracht bleef Johan Sr. niet stil te zitten en zag Steenbok Sigaren het levenslicht. Hij nodigde liefhebbers dan ook uit in de rokersruimte, om hun borrel, onder het genot van een sigaartje, voort te zetten.

Dank aan de medewerkers van de Kerasom Group die deze boeiende avond mogelijk maakten.

Bekijk hier alle foto’s.

Verslag: Joost van den Einden
Foto’s: Jos Haerkens

Ondernemers Vereniging Someren

De OVS is een vereniging vóór en dóór ondernemers, waarin ruim 200 Somerense ondernemers een klankbord hebben naar elkaar, maar ook naar bijvoorbeeld overheidsinstanties en andere instellingen die een ondernemer regelmatig op zijn/haar pad tegenkomt.

Meer over de OVS