Ondernemerscafé door ‘de jonge ondernemers’ – 23 oktober 2019

Geplaatst op 27-10-2019

Hier komen de jonge wolven…

Vanavond, woensdag 23 oktober, is het podium van het ondernemerscafé voor de jonge OVS-ondernemers. Ze hebben nagenoeg alle ondernemers in Someren uitgenodigd, wat resulteert in een geweldige opkomst. Bij aankomst wordt iedereen enthousiast bestickerd door Lisa Stokvis (Stokvis Optiek). De Onthoutons Foyer van de Ruchte is voor deze gelegenheid feestelijk versierd met ballonnen en, overheerlijke, (chocolade)wafels op de tafels. Enthousiast heet Wendy Adriaans (BuitenEten.nl) ons welkom om vervolgens de eerste gasten van vanavond aan te kondigen.

Namens het JOEK vertellen Robert Hurkmans en Davy van Otterdijk meer over de organisatiestructuur van het JOEK en nemen ons mee achter de schermen van, hun meest in het oog springende evenement, de jaarlijkse Kennedy-Mars. De organisatiestructuur biedt nieuwe vrijwilligers een mogelijkheid om binnen deze organisatie, op natuurlijke wijze, door te groeien naar een eventuele bestuursfunctie. Mede aan de hand van de recente routeverandering, biedt Davy ons een kijkje achter de schermen. Er is altijd ruimte voor verbetering en, naast de lopers, zijn bewoners van Someren voor het eerst gevraagd naar hun evaluatie. In de samenwerking met de winkeliers in de Postelstraat, ziet Davy kansen tot verbetering.

Dan is het tijd om de drie genomineerden voor de “Somerense Ondernemer van het Jaar 2019” aan de tand te voelen. Hiervoor is een nieuw “Pauw & Witteman”-duo opgestaan. Achtereenvolgens Mark van Mierlo (WESA Tuinhout) en Rens Vendrig (Vendrig Transport) leggen de jonge genomineerden het vuur aan de schenen. Namens Stokvis Optiek, bijten Lisa en Sophie Stokvis het spits af. Door meer specialismen (die voorheen bij de oogartsen lagen) in huis te halen, willen ze hun klanten nog meer service bieden. Ook op doorverwijzing van de huisarts kunnen mensen voor veel oogaandoeningen bij hen terecht. Onlangs reisden ze samen naar Parijs om hun brillencollectie, volgens de laatste modetrends, uit te breiden.

Gerrit en Annebet Verhees-Haerkens nemen, namens Herberghe de Coeckepanne, het stokje over. Ze hechten grote waarde aan een (deels) vast team van medewerkers. Zo kunnen ze gerechten van een constant goede kwaliteit blijven bieden en mogen gasten blijven rekenen op een gezellige Brabantse ontvangst. Om zeven dagen per week de deuren te openen is een groot team nodig. Temeer omdat ze de mogelijkheid voor een vierdaagse werkweek en een vrije dag per weekend aan hun medewerkers bieden. De strijd om de titel “Somerense Ondernemer van het Jaar 2019” is definitief losgebarsten, als Annebet de begerenswaardige “Streuf”-tas, voor alle gasten van vanavond, in de strijd “gooit”. In drie tassen zit zelfs een Coeckebon verstopt.

Last but not least, kwamen Ad en Yvonne Engelen, namens Vloerenbedrijf Engelen, op het podium. Tijdens de crisisjaren had Vloerenbedrijf Engelen meer vloerrenovatie gedaan, maar Ad laat er geen misverstand over bestaan dat hij het liefst nieuwe betonvloeren stort. Meters maken, “massa is kassa!” Elke morgen is hij vroeg uit de veren om zelf mee vloeren te storten. ’s Middags zit hij met Yvonne op kantoor voor planning, offreren en administratie. Nu de strijd in volle hevigheid is losgebarsten, heeft Ad nog wel een interessante kijk op de financieringsbron van de “teskes” uit Lierop. Welke precies….gaan wij u niet verklappen. Dan had u er zelf maar bij moeten zijn. Ad is dan misschien niet zo van de teskes, hij bindt de strijd aan met de, nu al legendarische, (Facebook)video: “Adje ondernemer van het jaar??”

Tussen de interviews door, worden, middels twee-keuzevragen, de genomineerden het hemd van het lijf gevraagd door Christel van Vlerken (Kado-shop vd Plank) en Jamie van Bussel (Thijssen Sport). Daarbij krijgt Lisa Stokvis de lachers uit de zaal op haar hand, wanneer ze “luisteren” antwoordt op de vraag “praten of luisteren?”.

Na de pauze komen de speelkaarten op tafel die de gasten hebben ontvangen bij binnenkomst. Gasten met eenzelfde speelkaart (8, 9, 10, Boer, Vrouw, Koning, etc.) vormen een groep en beantwoorden met een groene of rode kaart 8 stellingen. Tussendoor loopt Wendy door de foyer om gasten te vragen naar de onderbouwing van hun mening. Ook de jonge ondernemers, die deze avond hebben georganiseerd, geven per stelling hun mening. Na de laatste stelling sluit Wendy, onder luid applaus, deze editie van het ondernemerscafé af. Inlevering van een ini-mini-evaluatieformulier levert nog een extra consumptie op. Slim bedacht!

Jonge ondernemers bedankt voor een prachtige avond. En aan iedereen die nog niet heeft gestemd voor de verkiezing “Somerense Ondernemer van het Jaar 2019”: “Haast u, want de verkiezing sluit binnenkort.” Stemmen, via www.ovs.nl, kan nog tot en met 5 november 2019.

Bekijk hier alle foto’s.

Verslag: Joost van den Einden
Foto’s: Eric Driessen

Ondernemers Vereniging Someren

De OVS is een vereniging vóór en dóór ondernemers, waarin ruim 200 Somerense ondernemers een klankbord hebben naar elkaar, maar ook naar bijvoorbeeld overheidsinstanties en andere instellingen die een ondernemer regelmatig op zijn/haar pad tegenkomt.

Meer over de OVS