Update, initiatieven voor ondernemers

Geplaatst op 27-03-2020

Beste OVS-leden,

Inmiddels zijn er door diverse partijen initiatieven ontstaan om ondernemers te helpen in deze zware tijden. Graag wil ik in deze e-mail een aantal initiatieven op een rij zetten.

Peelwerk

Peelwerk.nl is een initiatief van verschillende ondernemersverenigingen en lokale overheid om ten tijde van de coronacrisis iedereen zo efficiënt mogelijk aan het werk te houden. www.peelwerk.nl is een website voor ondernemers, waarop bedrijven vraag naar werknemers kunnen melden en mensen zonder werk zichzelf aan kunnen bieden. Met deze website en Facebookgroep worden bedrijven samengebracht die, juist in deze periode, tijd over hebben óf handen te kort komen door bijvoorbeeld meer zieke medewerkers, wegvallende vraag naar producten / diensten of juist extra werk wat op hun pad komt als gevolg van de coronacrisis.

Brabantse Impact Monitor

De Brabantse Impact Monitor is een initiatief van de provincie Noord-Brabant, programma Economie en Talentonwikkeling, met medewerking van de leden en partners van PACT Brabant en de regionale ontwikkelmaatschappijen in Brabant. De Brabantse Impact Monitor verschijnt minimaal drie keer per week en omschrijft wat de gevolgen zijn van de coronacrisis voor ondernemend Brabant.

Wil je de monitor in de mailbox ontvangen? Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar corona@brabant.nl.

Extra tijdelijke ondersteuning voor gevestigde ondernemers, zzp-ers

Zelfstandige ondernemers en zzp-ers die door de coronacrisis in financiële problemen komen, kunnen ter ondersteuning een beroep doen op een tijdelijke voorziening. Ondersteuning kan bij Senzer worden aangevraagd in de vorm van een aanvullende uitkering voor levensonderhoud en/of voor bedrijfskapitaal. Voor meer informatie zie de volgende website: https://www.senzer.nl/coronavirus/ondernemers-in-zwaar-weer.

Vragen vanuit eerste belronde / gemeentelijke belastingen

Zoals kenbaar gemaakt zijn we gestart met het bellen van onze leden. Een veel voorkomende vraag was of de gemeente bereid is uitstel te verlenen van betaling van de gemeentelijke belastingen. Hierover is inmiddels duidelijkheid en dit uitstel is verleend.

De BSOB verstuurt tot en met 18 mei 2020 geen nieuwe aanslagbiljetten, aanmaningen en dwangbevelen vanwege het Coronavirus. Alle bedragen die nu nog open staan hoeven pas 31 mei 2020 betaald te zijn. Dat geldt al voor het aanslagbiljet dat je in februari ontvangen hebt. Maar het geldt ook voor aanslagbiljetten, aanmaningen of dwangbevelen die je eerder al ontvangen hebt.

Meer informatie voor ondernemers?

Zie onder andere de website van de gemeente Someren (https://www.someren.nl/wonen/coronavirus-covid-19.html) en de website van de Rijksoverheid (https://www.rijksoverheid.nl/actueel).

Uiteraard staan wij als Vereniging ook altijd voor jullie klaar.

Met vriendelijke groet,

Ondernemers Vereniging Someren

 

Ondernemers Vereniging Someren

De OVS is een vereniging vóór en dóór ondernemers, waarin ruim 200 Somerense ondernemers een klankbord hebben naar elkaar, maar ook naar bijvoorbeeld overheidsinstanties en andere instellingen die een ondernemer regelmatig op zijn/haar pad tegenkomt.

Meer over de OVS