Ledennieuws: Houthandel Looijmans heeft nieuwe eigenaar!

Geplaatst op 08-02-2022

Wij zijn verheugd u te kunnen berichten dat ons bedrijf per 1 februari 2022 is overgenomen door Timber and Building Supplies Holland N.V., oftewel TABS Holland.


TABS Holland is een vooraanstaande leverancier van hout, plaat en bouwmaterialen op de Nederlandse markt van nieuwbouw, renovatie en onderhoud. TABS Holland bestaat uit verschillende bedrijven, waaronder PontMeyer, Jongeneel, RET en Hillegersbergsche Gevelproducten.

Marcel Looijmans, algemeen directeur Houthandel Looijmans:
“Mijn vader Jan heeft op 6 september 1971 de Houthandel opgericht. Zelf ben ik inmiddels ook al 34 jaar actief in het bedrijf en sinds november 2000 ook eigenaar. In die 34 jaar heb ik met enorm veel energie en enthousiasme gewerkt aan de groei van het bedrijf en ik ben dan ook enorm trots op waar ons familiebedrijf op de dag van vandaag staat.

De afgelopen jaren hebben wij samen met jullie hechte en waardevolle relaties mogen opbouwen. Dit heeft geresulteerd in een nog steeds groeiend bedrijf. Wij waren dan ook vereerd door de interesse van TABS Holland in ons bedrijf en zien dat als een compliment voor het geweldige werk van zeker ook onze medewerkers waarmee wij samen Houthandel Looijmans hebben gemaakt tot het krachtige bedrijf dat het nu is.

Om de continuïteit van Houthandel Looijmans te kunnen waarborgen in de toekomst, heb ik besloten om het bedrijf te verkopen. Gezien de vele uitdagingen waarmee traditionele Houthandel bedrijven de komende jaren te maken krijgen, waaronder de nieuwe regel-/wetgevingen, verdere digitaliseringen, de vele veranderingen in de bouw en de aanhoudende krapte op de arbeidsmarkt, ben ik van mening dat het lastig is om dit alleen door te blijven zetten. Met de gedachte dat houtbouw zeker de toekomst gaat worden, was voor mij de keuze om verder te gaan met TABS Holland snel gemaakt en op die manier de toekomst van Houthandel Looijmans veilig te stellen.

Buiten dat heb ik ook persoonlijke motieven om mijn toekomst en die van mijn gezin op een andere manier in te gaan vullen.

Er verandert voor onze relaties en medewerkers niet veel. Onze medewerkers staan nog steeds voor u klaar en ik ben ervan overtuigd dat TABS Holland de relaties met onze klanten en leveranciers op een goede manier zal continueren. Het biedt kansen voor zowel u als onze medewerkers, die hun kennis binnen de TABS Holland-organisatie optimaal up-to-date kunnen houden.

Ik zal zeker de komende 3 maanden nog aanwezig zijn om de overdracht in goede banen te leiden. Mocht u vragen hebben over deze overname, bel of mail mij gerust.

Ik wil u bedanken voor de prettige samenwerking, de mooie contacten en het vertrouwen in ons familiebedrijf de afgelopen 50 jaar.”

René Olsthoorn, algemeen directeur TABS Holland:
“Wij zijn blij met de overname van Houthandel Looijmans. We zien het als een mooie aanvulling op onze activiteiten. Houthandel Looijmans is een gezond en goed geleid bedrijf met een goede naam. Door uitbreiding van onze landelijke dekking met de Looijmans-vestiging kunnen wij onze klanten nog beter bedienen.”

Met vriendelijke groet,

Marcel Looijmans René Olsthoorn
Algemeen directeur Algemeen directeur

Ondernemers Vereniging Someren

De OVS is een vereniging vóór en dóór ondernemers, waarin ruim 200 Somerense ondernemers een klankbord hebben naar elkaar, maar ook naar bijvoorbeeld overheidsinstanties en andere instellingen die een ondernemer regelmatig op zijn/haar pad tegenkomt.

Meer over de OVS