Ondernemerscafé “FIOD belt aan” – 8 Maart 2023

Geplaatst op 10-03-2023

Nadat we gastvrij waren ontvangen bij Golfbaan de Swinkelsche met een kop koffie, begon Jolanda met de introductie van onze gastspreker Joost Boersma.

Joost heeft meer dan 25 jaar ervaring als rechercheur en hulpofficier bij justitie bij de FIOD in Arnhem. Inmiddels is Joost gepensioneerd en vertelt hij over casussen uit het heden en verleden.

Als het gaat om witwassen, btw-fraude of belastingontduiking, neemt Joost je mee in zijn ervaringen.

Waarin recherche werk soms moeilijk is en bewijs lastig te verkrijgen is, vertelt Joost ook over zaken waarin het bewijs ze in de schoot geworpen werd met een vakblad waarin de missende puzzelstukjes in een onderzoek naar een ondernemer aan elkaar geknoopt konden worden.

De presentatie was interactief en de aanwezige leden werd steeds gevraagd hoe zij de voorgelegde situaties en onderzoeken zouden hebben beoordeeld.

Na afloop van de presentatie was er ruimte voor een hapje en een drankje en bleef het een gezellig avond.

Zoals Joost zijn presentatie afsloot: “Succes met uw ondernemingen, hopelijk zonder toekomstige interventie van de FIOD!”

Bekijk de foto’s, gemaakt door Eric Driessen, via deze link!

Ondernemers Vereniging Someren

De OVS is een vereniging vóór en dóór ondernemers, waarin ruim 200 Somerense ondernemers een klankbord hebben naar elkaar, maar ook naar bijvoorbeeld overheidsinstanties en andere instellingen die een ondernemer regelmatig op zijn/haar pad tegenkomt.

Meer over de OVS