Nomineer Hier!

Bouwbureau Jos Meeuws

Bouwbureau Jos Meeuws bestaat 25 jaar!

Het begon begin jaren negentig als een uit de hand lopende hobby. Het tekenen van verbouwingen maar ook het ontwerpen van woonhuizen. Om het in een officiëler jasje te gieten heb ik me in laten schrijven bij de kamer van koophandel op 1 januari 1994. Ik werkte overdag als calculator bij een bouwbedrijf en ’s avonds was ik volop bezig op de plank met mijn rotering pennen. Een eerste grote investering was een scriber, waarmee ik al typend de teksten bij de tekeningen kon plaatsen in plaats van elke letter met een sjabloon te moeten zetten. Dit was echte tijdwinst. Al maakte ik geen reclame toch wisten de mensen me te vinden. Achter onze woning in de Walstraat bouwde we een serre om in te kunnen werken en klanten te ontvangen.

Maar de opdrachten groeiden en werden steeds groter. Toen ik werd gevraagd om in Bergeijk een winkel van 900m2 met 9 appartementen en een parkeerkelder te ontwerpen, heb ik het calculatiewerk bij het bouwbedrijf vaarwel gezegd.

Na 10 jaar werd onze serre te krap en hebben we een bouwkavel gekocht aan Ter Craene 15 en hebben hier een nieuw woonhuis met kantoor gebouwd.

Mijn of te wel ons geluk is dat Antonet van origine ook bouwkundige is en zich ging toeleggen op de controle van het bouwbesluit, de energie technische kant, de brandveiligheid en tegenwoordig ook de milieutechnische aspecten van het bouwen.

Doordat we elkaar aanvullen vormen wij samen een koppel dat alle aspecten beheerst die nodig zijn van ontwerp tot definitieve bouwaanvraag. Door onze jarenlange ervaring zijn onze tekeningen helder en uitvoerbaar voor iedereen op de bouw. Mede hierdoor hebben we in de loop van de afgelopen 25 jaar vele verschillende opdrachten gehad zoals diverse gebouwen bij de golfbaan, een manegecomplex, een camping met diverse gebouwen, het uitvaartcentrum en onlangs de zorgboerderij Wouterbergen. Maar de meeste opdrachtgevers zijn toch de particulieren voor het bouwen van een woonhuis, waarbij ieder woonhuis uniek is. Ons motto is dat een huis moet voelen als een lievelingstrui en zitten als een maatpak.

Ondernemers Vereniging Someren

De OVS is een vereniging vóór en dóór ondernemers, waarin ruim 200 Somerense ondernemers een klankbord hebben naar elkaar, maar ook naar bijvoorbeeld overheidsinstanties en andere instellingen die een ondernemer regelmatig op zijn/haar pad tegenkomt.

Meer over de OVS